Innovation inom bemanningsbranschen har lett till framgångar

När de första bemanningsföretagen dök upp på marknaden kraxade olyckskorparna om att det bara var en tillfällig fluga och en verksamhet som snart skulle försvinna igen. Ingenting kunde vara mer fel. Med en ständigt svängande konjunktur och förnyelse och förändringar angående olika anställningsformer, visade sig bemanningsföretagen vara en utmärkt lösning för många företag, stora som små. Inhyrd personal var företagens räddning när uppdragen tillfälligt hopade sig, samtidigt som företagens ekonomi inte var tillräcklig för att kunna anställa personal permanent. För ungdomar och nyutexaminerade var och är bemanningsföretag dessutom en utmärkt väg in på arbetsmarknaden. Nyfiken på bemanningsföretagens utveckling? Läs vidare här!

shutterstock_258726044Många olika branscher

Idag finns det bemanningsföretag som verkar inom så gott som alla branscher. Utvecklingen har gått från ekonomi- och industrijobb till kultur- och skoljobb. Det inte så många vet är att kommunerna är en av de största aktörerna inom bemanning när det kommer till jobb inom skolan och vården. Många bemanningsföretag ägnar sig numera också åt rekrytering, en inte helt förvånande utveckling då personaluthyrning och rekrytering är två områden som ligger nära varandra. Driver du ett företag och har mycket att göra men inte råd att anställa en person till? Då kan en lösning på problemet vara att kontakta Inpeople i Växjö.

Databaser och nätverk

Alla branscher utvecklas, det gäller även för bemanningsbranschen. Idag är det inte ovanligt att bemanningsföretagen nischar sig mot en eller flera specifika branscher. Det finns bemanningsföretag som uteslutande ägnar sig åt personaluthyrning inom vård och det finns de som helt har riktat in sig på jobb inom kultur. Den digitala utvecklingen har också bidragit till att det är enkelt att lägga in CV och personligt brev i databasen på bemanningsföretagens sajter. Ofta går det att koppla sin profil på bemanningsföretag till sin profil på LinkedIn eller liknande nätverkssidor. Det behövs alltså inte mycket mer än några klick för att du ska bli sökbar för en mängd potentiella arbetsgivare.

 

 
 

About the author

More posts by